Cum să îți faci o manichiură și o pedichiură ca la salon acasă

Îți dorești să ai unghii frumoase și îngrijite, dar să economisești timp și bani? Ei bine, cu puțină pricepere și câteva sfaturi utile, poți realiza o manichiură și o pedichiură ca la salon chiar la tine acasă. Astfel, vei putea să te bucuri de un aspect impecabil al unghiilor tale și să te simți încrezătoare în fiecare zi. În acest articol îți vom oferi toate informațiile și pașii necesari pentru a realiza o manichiură și o pedichiură profesionale la tine acasă.

Cum să îți faci o manichiură ca la salon acasă

Pasul 1: Îndepărtează urmele vechii oje Primul pas important pentru a realiza o manichiură ca la salon este să îndepărtezi complet urmele vechii oje de pe unghii. Folosește un acetona sau un remover de oje cu o formulă blândă, care să nu usuce unghiile. Înmoaie un disc demachiant cu soluția aleasă și ține-l pe fiecare unghie timp de câteva secunde, pentru ca oja să se dizolve ușor. Apoi, freacă delicat cu discul pentru a curăța complet suprafața unghiei.

Pasul 2: Modelează și pilește unghiile Următorul pas este să dai formă unghiilor tale. Cu ajutorul unui forfecuțe pentru unghii, taie vârfurile și modelează unghiile conform preferințelor tale: rotunde, pătrate sau ovale. Asigură-te că le dai aceeași lungime și formă pentru un aspect armonios. După tăiere, folosește o pilă pentru a netezi marginile și suprafața unghiei, dar ai grijă să nu exagerezi, pentru a nu subția prea mult unghia.

Pasul 3: Înmoaie mâinile în apă caldă Odată ce unghiile sunt pregătite, poți să te relaxezi într-un lighean cu apă caldă. Adaugă câteva picături de ulei esențial sau săpun lichid în apă pentru un plus de răsfăț. Înmoaie mâinile în apă timp de aproximativ 5-10 minute, pentru a înmuia pielea și cuticulele, ceea ce va face procesul de îngrijire mult mai ușor.

Pasul 4: Îngrijește cuticulele și hidratează mâinile După înmuierea suficientă, este timpul să îngrijești cuticulele. Cu ajutorul unui instrument special pentru îndepărtarea cuticulelor sau cu un bastonaș de lemn, împinge delicat cuticulele înapoi, fără a forța prea mult. Evită să le tai, deoarece acest lucru poate cauza iritații sau infecții.

Tehnici de aplicare a ojei pentru o manichiură perfectă

Pasul 5: Aplică un strat de bază Pentru a asigura o aderență mai bună a ojei și pentru a proteja unghia, aplică un strat de bază transparent pe toată suprafața unghiei. Acest strat va ajuta, de asemenea, la prevenirea colorării unghiei și la prelungirea durabilității manichiurii tale.

Pasul 6: Aplică oja în două straturi subțiri Alegerea culorii ojei este un moment distractiv, iar paleta de opțiuni este nelimitată. Începe prin a aplica un prim strat subțire de ojă pe fiecare unghie, asigurându-te că acoperi întreaga suprafață. După ce primul strat s-a uscat complet, aplică un al doilea strat subțire pentru a intensifica culoarea și a obține un finisaj uniform.

Pasul 7: Aplică un strat de top Pentru a fixa și proteja culoarea, aplică un strat de top transparent peste oja proaspăt aplicată. Topul va conferi unghiilor un aspect lucios și va prelungi durabilitatea manichiurii.

Pregătirea picioarelor pentru o pedichiură de invidiat

Pasul 8: Înmoaie picioarele în apă caldă La fel ca în cazul manichiurii, înmuierea este un pas esențial pentru o pedichiură reușită. Umple o cadă sau lighean cu apă călduță și înmoaie-ți picioarele pentru aproximativ 10-15 minute. Aceasta va ajuta la înmuierea pielii și a cuticulelor, precum și la relaxarea picioarelor obosite.

Pasul 9: Exfoliază pielea picioarelor După înmuiere, exfoliază pielea picioarelor cu ajutorul unui scrub special pentru picioare sau cu o piatră ponce. Masează ușor călcâiele, tălpile și zonele aspre pentru a îndepărta celulele moarte și a obține o piele mai fină și mai catifelată.

Pasul 10: Îngrijește cuticulele și unghiile După exfoliere, este timpul să acorzi atenție cuticulelor și unghiilor. Cu ajutorul unui instrument pentru îndepărtarea cuticulelor sau a unui bastonaș de lemn, împinge delicat cuticulele înapoi și îndepărtează excesul de piele. Asigură-te că unghiile sunt tăiate și pilite în mod corespunzător.

Tehnici de aplicare a ojei pentru o pedichiură perfectă

Pasul 11: Aplică un strat de bază Ca în cazul manichiurii, și în cazul pedichiurii, aplicarea unui strat de bază este importantă. Acesta va ajuta la protejarea unghiilor de pigmentarea ojei și va asigura o aderență mai bună.

Pasul 12: Aplică oja în două straturi subțiri Acum că unghiile și picioarele sunt pregătite, este momentul să aplici oja. Alege-ți culoarea preferată și aplică un strat subțire pe fiecare unghie. Lasă primul strat să se usuce complet înainte de a aplica un al doilea strat pentru un finisaj impecabil.

Pasul 13: Aplică un strat de top Ultimul pas este aplicarea unui strat de top pentru a fixa oja și a-i conferi un luciu elegant. Astfel, vei avea o pedichiură ca la salon care va rezista mai mult timp și va arăta impecabil.

Realizarea unei manichiuri și pedichiuri ca la salon acasă poate fi ușor de făcut cu puțină practică și atenție la detalii. Cu pașii corecți și utilizarea instrumentelor și produselor adecvate, vei putea obține un aspect profesionist pentru unghiile tale. În plus, vei economisi timp și bani, putând să te bucuri de o manichiură și pedichiură de invidiat în confortul propriului cămin. Acum că ai învățat tehnicile de bază, nu mai rămâne decât să începi să experimentezi și să îți răsfeți unghiile cu îngrijirea pe care o merită. Fii creativă și bucură-te de rezultatele muncii tale!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *